Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.09.2014

Најдобар здравствен менаџер и најдобра болница

Најдобар здравствен менаџер и најдобра болница

Секоја година EUROPE BUSINESS ASSEMBLY, http://www.summitofleaders.co.uk/, прогласува најдобра здравствена установа со најдобар менаџер, како и најдобар велнес центар на територијата на Европа и Блискиот исток.

Изборот на номинирани установи и менаџери се прави од страна на European Market Research Centre (Белгија), Baden-Vurtennberg Export Academy (Германија), the Association of Consultants and Marketologists (Република Чешка), the Institute of Quality Standards (Швајцарија) според следниве критериуми:- Eлоквентност и стручност на персоналот- Мултидисциплинарни медицински служби- Национални и интернационални акредитации- Научно истаржувачка работа- Модерна медицинска опрема- Писма на задоволство од пациентите- Ефективност, фокусирање кон пациентите и нивното задоволство и процес на безбеден третман. – Примена на нови методи и технологии

Во тек на два работни дена лидерите на многу еминентни центри од областа на здравството и велнест медицината ги прикажаа своите просторни капацитети, начин на работа и организираност.Оваа година EUROPE BUSINESS ASSEMBLY и Сократ комитетот , престижната интернационална награда од областа на здравството “ Најдобар здравствен менаџер и најдобра болница” ја додели на Академик др Жан Митрев и Специјалната болница по хируршки болести Филип Втори. Во конкуренција беа и многу други центри ширум цела Европа и блискиот исток.На самитот Академик Жан Митрев со 10минутна презентација на тема “Специјална Болница Филип Втори , минато, сегашност иднина” го пренесе секојдневиото во работата на овој реномиран центар.