Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

08.03.2019

Најдобрата грижа и најголемо внимание за најмалите

Првите пациенти дијагностицирани со комплексна срцева кардиопатија веќе се примени и се лекуваат на Одделот за интензивна нега и терапија во склоп на Детската кардиохирургија, која од први февруари почна да работи како дел од Клиничката болница „Жан Митрев“.

На Одделот за интензивна нега во моментов се згрижени пет неонатални пациенти со вродени срцеви маани. Сите тие се со тежина од под 3.5 килограми и бараат посебна медицинска нега

Тие се згрижени од тимот на педијатри, анестезиолози, хирурзи и медицински сестри од нашата клиника и веќе се планира нивниот понатамошен третман.