Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

11.03.2015

Недела на борба против кардиоваскуларните заболувања

Интерактивна работилница „ Здрав дух за здраво тело“

Во рамки на неделата на борба против кардиоваскуларните заболувања што нашата болница „Филип Втори“ заедно со Црвениот крст на град Скопје традиционално ја одбележуваат повеќе години, на 25 февруари, психолог од Одделот за психологија и психотерапија одржа интерактивна работилница со младите од клубот. Кога се работи со млади луѓе, она што се чувствува кај нив е голем ентузијазам, младешка љубопитност, подготвеност за промени и многу ведри насмевки. Работилницата која траеше час и половина на која интерактивно се обработуваше темата ‘Здрав дух за здраво тело’ веројатно да траеше уште неколку часа ќе беше малку за да се споделат сите размислувања и доживувања поврзани со оваа проблематика. Никогаш не сме ниту премлади ниту престари за да започнеме да се грижиме за нашето здравје. Изборите во животот ги правиме ние. Нека бидат избори за здрав живот.