Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

07.08.2013

ОДДРЖАН 14-тиот НАУЧЕН КЛУБ

ОДДРЖАН 14-тиот НАУЧЕН КЛУБ

На 10.07.2013 година во просториите на СБХБ Филип Втори се оддржа 14-тиот состанок на научниот клуб. Гости на клубот беа претставници од Hemofarm кои направија презентација на нивната палета на медикаменти.

Активно со предавања беа вклучени:д-р Драгица Вучкова со тема “Водич за менаџирање на пациенти со анемија и трансфузија на крв и крвни деривати кај критично болни возрасни пациенти” и Илија Дојчиновски – психолог, со тема “Антидепресивна терапија кај пациенти подвргнати на ACBP – MOTIV – CABG Trial”. На крајот беше направена анализа на целокупната научно истражувачка работа на СБХБ Филип Втори при што беа презентирани резултатите од тековните студии.