Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

06.11.2015

Одржан Светскиот конгрес за стерилизација и дезинфекција

Одржан Светскиот конгрес за стерилизација и дезинфекција

Во периодот од 7 – 10 Октомври во Lelle-Франција, се одржа 16 Светски конгрес за стерилизација и дезинфекција. Како и на сите планетарни конгреси така и на овој, активно учество зема и Специјалната болница „Филип Втори“ преку својот претставник, инструментарката Катерина Ристовска Јанев. Таа пред присутните имаше излагање на E-Poster,на тема: ”Хируршки третман на хронични рани во комбинација со корсет пластика и вакум преврска“.