Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.11.2014

Одржана уште една работна средба на научниот клуб за 2014 година

Одржана уште една работна средба на научниот клуб за 2014 година

Во рамките на научниот клуб, кој се одржа на 22.10.2014 година во специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” имавме можност да чуеме две презентации од наши колеги. Со свои предавања, овојпат се претставија д-р Планинка Зафировска која одржа предавање на тема “Новите упатства (guidelines) во третманот на атријална фибрилација” и д-р Марко Ѓоргон со предавање на тема “Mониторинг на срце и васкуларен систем – хемодинамикa”.

Во овие излагања беа презентирани новините воведени во последните гајдлајнси, како и техниките и начините според кои истите се спроведуваат во рамки на СБХБ “Филип Втори”. Во делот за дискусија беа покренати многу прашања околу оваа метода. На овој начин како вработени во СБХБ “Филип Втори” се трудиме постојано да се усовршуваме и да работиме според последните трендови.