Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

05.03.2022

Oпаѓање на косата – Има ли решение?

Како што состојбата на кожата на лицето се проценува согласно хидрираноста, тонусот и чистината на порите, така здравјето на кожата на скалпот се мери според текстурата на косата, нејзината густина и боја. Зосто е важна оваа проценка? Бидејќи со неа всушност започнува понатамошното делување со цел спречување на процесот на опаѓање, губење на косата. Ова е проблем со кој се соочуваат најчесто мажите, но и жените. Нашиот предлог решение е третманот Керавив (Keravive). Тој е наменет за било која возраст и е комплетно неинвазивен. Се изведува со помош на апарaтот Hydrafacial од искусни професионалци во нашиот центар за естетска дерматологија. Иновативниот Vortex систем безболно ги отстранува нечистотиите од порите на главата на безболен начин. Вакуумот работи на принципот на вшмукување воздух со цел истовремено да ги повлече честичките на површината и нежно да ги отстрани од скалпот. Постапката е целосно безболна.
Покрај тоа што ги отстранува нечистотиите, оваа модерна технологија ја чисти, ексфолира, стимулира и  истовремено ја навлажнува кожата со протеини кои го хидрираат, негуваат и стимулираат скалпот.

За овој 8-ми Март првите 4 кои ќе закажат Керавив третман на скалпот истиот ќе го добијат за половина цена заедно со 3 гратис PRP третмани за спречување на опаѓање на косата.