Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

22.10.2015

Операции покриени од Фондот за здравствено осигурување на Македонија

Операции покриени од Фондот за здравствено осигурување на Македонија

Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“ веќе 15 години е првиот синоним за лекување на срце . Преку 18.000 кардиоваскуларни операции се показател за професионалноста и одговорноста на персоналот во борба за човечкиот живот. Средствата за операции на срце и крвните садови кои ги прават нашите врвни кардиохиурзи се покриени од страна на ФЗОМ. Во нив спаѓаат :

1. Операции на срце 2. Операции на крвни садови каротиди3. Операции на крвни садови на раце и нозе4. Операции на срце кај деца6. Интервенции на вродени срцеви маани7. Предоперативна коронарографија