Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

08.10.2015

Персоналот од Филип Втори континуирано се едуцира низ Европа

Персоналот од Филип Втори континуирано се едуцира низ Европа

Oд 14.09. – 18.09.2015 год д-р Ѕвонко Атанасов спец. радиолог и Дарко Стојаноски радиолошки технолог од Болницата „Филип Втори“ престојуваа на одделот за Интервентна радиологија при Универзитетската болница во Храдец Кралове , Чешка. Оваа посета беше во организација на Phillips при која нашите претставници имаа обука за Allura Ангиограф, а присуствуваа и на изведување на голем број интервентни радиолошки процедури, ангиографии и различни видови на ендоваскуларен третман. како што се периферни и церебрални стентирања, емболизации, којлирање на церебрални аневризми, перкутани тромбектомии при акутни мозочни инфаркти, перкутана вертебропластика .

Спец.Радиолог д-р.Звонко АтанасовРад.техн. Дарко Стојаноски