Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

04.07.2013

Петтиот интернационален конгрес организиран од Европска федерација на асоцијациите за интензивна нег

Петтиот интернационален конгрес организиран од Европска федерација на асоцијациите за интензивна нега и лекување

Учество на петтиот интернационален конгрес организиран од EfCCNa – Европска федерација на асоцијациите за интензивна нега и лекувањеДомакини на овогодинешниот конгрес беше Српското здружение на медицински сестри и техничари.Во склоп на тридневниот конгрес учество зедоа сестри и здравствени работници од повеќе светски центри со предавања и постер презентации од областа на интензивна нега и лекување како и размена на искуства преку меѓусебни контакти.Со предавања учествуваа и :Жанета Богоевска- Митева “Фактори кои ја пролонгираат механичката вентилација кај кардиохируршки пациенти“ и “Мониторирање на интрахоспиталните инфекции преку искуствата на СБХБ Филип Втори, Скопје Македонија”Дивна Лазарова”Предоперативно пласирање на интрааортна балон пумпа кај пациенти за коронарно бај пас премостување”Александар Султанчев “Може ли да се предвиди настанувањето на декубитален улкус?”Со постер презентација учествуваше Соња Коневска на тема”Перкутана трахеостома кај кардиохируршки пациенти”.

Награда “Best Practice Award” за презентацијата на тема“Мониторирање на интрахоспиталните инфекции преку искуствата на СБХБ Филип Втори, Скопје Македонија” беше доделена на Жанета Богоевска- Митева.