Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

07.08.2012

Писмо до Филип Втори

Писмо до Филип Втори

ПочитуваниНа ден 21. 10.2011 год. учениците од здравствената струка образовен профил медицинска сестра при СОУ,,Димитар Влахов,, Струмица ,заедно со нивниот професор Емилија Котеска бевме во посета на Специјалната болница,,Филип II,, во Скопје.

Од оваа посета јас како професор заедно со моите ученици се вративме со позитивни впечатоци од онаа што успеавме да го видиме за времето со кое располагавме. Се сретнавме со лубезен и високо стручен персонал кои беа дарежливи во однос на знаењето и стручноста и дел од него им го пренесоа т на учениците,запознавајќи ги со се што располага оваа болница и какви се манипулации и интервенции се изведуват во неа.Преку тој позитивен пристап како во однос на нас така и со пациентите им укажаа на учениците ,а идни здравствени работници каков треба да биде пристапот на секој здравствен работник кои се одлучил за оваа хумана работа. Просториите со кое располага оваа болница се направени по Европски стандарди како би се пациентот почуствувал што подобро и поудобно .Апаратите со кое располага оваа болница се најсуфистицирани и се со најнов тренд во медицината. Хигиената кое се забележува во оваа болница, а е на високо ниво, е благодарение на персоналот кои работи во неа и е задолжен за тоа.

Позитивниот пристап на секој еден од вас не води кон пат на заедничка соработка.Иста таква посета беше остварена и во поликлиниката ,,ФИЛИП ВТОРИ ,, во Струмица.Уште еднаш од мое име и од име на моите ученици искрено Ви се заблагодарувам како на Вас Г-ѓа Ризов за средбата кое ни ја организиравте ,така и на вашите вработени кое ни посветиа дел од нивното драгоцено време.Со почит