Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

04.06.2012

Планините се на планинарите – Филип Втори со Иван и Јани на Килиманџаро

Планините се на планинарите – Филип Втори со Иван и Јани на Килиманџаро

По завршената акција и искачувањето на Мон Блан на 06.07.2011, Иван Милев и Јани Беака, вработени во Филип Втори, ја освоија највисоката точка на Африка.Носени од надчовечката воља за достигнување на целта во екстремни услови, тие на 04.05.2012 ја достигнаа својата и се искачија на кровот на Африка. Uhuru Peak со надморска висиочина од 5895 метри е највисокиот врв на Килиманџаро. Патот на двајцата храбри момци до врвот симболично е наш секојдневен пат до здравјето на секој човек, затоа Филип Втори го помогна овој предизвик.

Желбата за нови достигнувања, за човековата борба, за стремежот кон височините е постојана инспирација.“Веќе ни се пред очи следните денови и месеци кои доаѓаат. Аконкагва, 2013 во Јануари/Февруари. Дали ке се реализира? Времето ке покаже…” истакнува Иван и им се враќа на секојдневните обврски за грижа на највредното, човековото здравје.