Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

09.07.2014

Посета на ученици од ,,Наце Буѓони” Куманово

Посета на ученици од ,,Наце Буѓони” Куманово

На 12- ти Мај, Денот на сестринството, во нашата болница ПЗУ “Филип Втори” имавме организирана посета на група уценици од О.С.Т.У ,,Наце Буѓони” Куманово.Тие во рамките за наставниот план за воспитно образовна дејност, имаа за цел да ја реализираат оваа посета и да се запознаат со работните задачи на медицинската сестра.

За време на посетата, учениците имаа можност поблиску да се запознаат со текот и организацијата на работата на медицинските сестри и останатиот медицински персонал во дијагностички центар, интензивна и полуинтензивна нега.Учениците имаа можност да се сретнат и да направат заедничка фотографија со Академик Др. Жан Митрев.