Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

13.12.2013

Посета на ученици од Средното медицинско училиште од Прилеп

Посета на ученици од Средното медицинско училиште од Прилеп

На ден 02.11.2013 година во нашата болница имавме посет на група од 40 ученици од Средното медицинско училиште од Прилеп. Истатат беше изведена во склоп на нивната работна програма. Учениците заедно со нивните професорки имаа можност да се запознаат со просторините капацитети, апаратура и медицински услуги кои се извршуваат во нашата болница. Посетатат започна во Дијагностичкиот центар, а подоцна и на останатите оддели каде интерактивно со прашања и разговори можеа да се запознаат со многу новини. Во текот на оваа посета се забележа огромен интерес и се поголема желба за понатамошна наша соработа а поготово во нивниот натамошен едукативен развој.