Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

15.11.2017

Престижниот златен печат од Joint Commission Internatiоnal за ЖАН МИТРЕВ КЛИНИК

ЖАН МИТРЕВ КЛИНИК го доби златниот печат за квалитет и безбедност од JCI и со тоа стана првата болница, која за неполна година, влезе во семејството на најпрестижната организација за акредитација на болници во целиот свет – Joint CommissionInternatiоnal.

„Со ова потврдуваме дека ЖАН МИТРЕВ КЛИНИК е болница која е акредитирана по американски стандарди за безбедност на пациентите од лекарска грешка и интрахоспитални инфекции. Доказ за континуираната квалитетна и ефикасна услуга за пациентите од земјата и странство. Исполнувајќи ги строго воспоставените критериуми од оваа организација ние потврдивме дека се грижиме и за нашите вработени. Овозможуваме сигурна работна средина за секој од нив кој е посветен на тимската работа. Тоа е додадена вредност при обезбедувањето на квалитетна и безбедна медицинска грижа за секој пациент“.

Во ЖАН МИТРЕВ КЛИНИК се пружаат бројни медицински услуги, многу од нив специјални и уникатни, кои го подобруваат квалитетот на животот на пациентот или го продолжуваат за многу години. Затоа, овој златен печат е важен за секој пациент, од земјата, од регионот и пошироко дека во болницата е обезбедена ефикасна и квалитетна, како што е во најврвните болници и клиники кои го носат JCIпечатот. Докажавме дека, пациентите од секој крај на светот во Жан Митрев Клиник добиваат врвна, страндардизирана услуга, каде безбедноста и правата на пациентот се приоритет за секој вработен.

За повеќе информации околу Joint CommissionInternatiоnal, посетете ја нивната интернет страница: http://www.jointcommissioninternational.org/.