Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.11.2015

Прва награда за нашиот лаборант Емилија Трајковска

Прва награда за нашата лаборантка Емилија Трајковска

На 43-тите Меѓународни октомвриски средби на медицински лаборанти учество зема и Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“ . Болницата ја претставуваше Емилија Трајковска, медицински лаборант, која имаше постер презентација на тема „Зголемено ниво на тироксин – причина за предкоморна аритмија“. За овој труд Трајковска ја доби првата награда која и обезбеди учество на „Деновите на лабораториска дијагностика на Р.Србија“ кои годинава се одржуваат на Тара и имаат меѓународен карактер. Ова прзнание е уште едно во низата, кои ги добива тимот на „Филип Втори“ во изминативе 15 години.