Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

18.10.2018

Решавање на спад на гениталните органи кај жените

Кај постарите жени кои повеќе не се сексуално активни, едноставна процедура за решавање на спадот на гениталните органи е вагинална операција т.н. колпоклеиза. Постапката е опишана од “Ле Форт” и вклучува отстранување на дел од предниот и задниот вагинален ѕид, со затворање (шиење) на краевите на предниот и задниот ѕид еден со друг.

Оваа постапка може да се спроведе без оглед дали е присутна матката, грлото на матката.