Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

16.05.2014

Ризични пациенти, ризични состојби во стоматологијата

Ризични пациенти, ризични состојби во стоматологијата

На 29.03.2014 година во Мултимедијалниот центар на Универзитетот Гоце Делчев во Штип се одржа научен симпозиум на тема “Ризични пациенти, ризични состојби во стоматологијата” во организација на Факултетот за медицински науки и Катедрата за орална и максилофацијална хирургија и дентална имплантологија. Симпозиумот е акредитиран од стручната комисија при Стоматолошката комора на Р. Македонија. Како поканет предавач на симпозиумот беше и академик д-р Жан Митрев.

На следниот линк можете да ја погледнете презентацијата

Тема на презентацијата беше: ПРЕВЕНЦИЈА И ТРЕТМАН НА ЕНДОКАРДИТ (автор: академик д-р Жан Митрев; коавтори: Тања Анѓушева, Енвер Идоски, Борјанка Георгиева, Иван Милев, Шпенд Идризи, Емил Стоицоски, Никола Христов);