Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

27.09.2017

Семејна фотографија која сведочи за вредноста на продолжениот живот

Пофалбите и изразување на благодарност често „пристигнуваат“ на адресите на докторите од болницата ЖАН МИТРЕВ. Пофалбите од пациенти или нивните фамилии за продолжениот живот, за враќањето на надежта, за моментите кои ги носи животот се упатуваат преку писма, објавуваат на социјални мрежи или им се искажуваат лично… Било до одреден доктор, медицинско лице или тим од болничко одделение…

Таква е и пораката која пристигна на електронската адреса на д-р Жан Митрев од пациентот Бранко Рајко од Умаг, Хрватска. На него, пред една година му беше направена васкуларна операција, аортно-бифеморално премостување, од страна на д-р Жан Митрев.

Postovani Akad. dr. Mitrev

Ne prodje niti jedan dan da se ne sjetim Skopja, Vas, vaseg tima i svih dobrih ljudi koji su nam pomogli kad nam je bilo najteze. Zahvaljujucu Vama zajedno smo docekali veseli dogadjaj diplomiranja nase kceri Ivane.

Srdacan pozdrav iz Umaga,

Branko i Diana

Бранко Рајко дојде во болницата Жан Митрев пред една година откако ги исцрпил сите можности за решевање на болките во коленото и тешкотии во движењето во тамошните клиники. По неколкуте негативни одговори дека кај нив може да се изврши таква сложена операција, по препорака на докторка од клиника во Ријека, закажува преглед кај д-р Митрев. По дијагностицирањето на болеста и потврдниот одговор од докторот дека може да се направи операција во болницата, му се враќа оптимизмот. Операцијата е направена на 18 октомври 2016 година. „Среќен сум и задоволен што ако до пред еден месец не можев да се движам, сега тоа го правам. Благодарност до докторот, но и целокупниот персонал за грижата и негата околу мене. Моето искуство ќе го споделувам со сите мои сонародници, пријатели“, изјави г. Рајко додека беше на постоперативно закрепнување. На првата контрола за која допатува пред 6 месеци доби позитивни резултати. Тогаш ни раскажа дека одлично се чувствува и дека на само една недела после враќањето дома, не само што почнал самостојно да ги извршува секојдневните обврски, туку и без проблеми го возел неговиот автомобил.

Пред неколку дена, на неполна година од успешната интервенција, неговата сопруга која го придружуваше и за време на операцијата и на контролниот преглед испрати благодарност до д-р Митрев кое Ви го пренесуваме во целост.

Достави и фотографија со која сведочи дека продолжениот живот на Бранко Рајко е неизмерен дар за целото семејство.