Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

13.07.2017

Со медицински прегледи за кошаркарите продолжи соработката со Кошаркарската федерација на Македонија

Кошаркари од сениорската и младинска репрезентација и годинава ја утврдуваа нивната здравствена состојба и подготвеност во Специјализираната болница ЖАН МИТРЕВ. Организирани во групи, најнапред беше направен преглед и контрола на кошаркарите од сениорска репрезентација. Пакетот се состоеше од консултативен преглед, коронарен стрес тест, проверка на крвна слика со биохемиски анализи и ортопедски преглед. Сениорите, јуниорите и јуниорките ги поминаа истите прегледи кои се реализираа во втората половина на  крајот на јуни и почеток од јули. За нив беа одговорни докторите од Дијагностичкиот центар кои ги спроведоа прегледите и потврдија за нивната здравствена состојба. Нашите кошаркари, согласно нивните распореди заминаа на подготовките за претстојните турнири и првенства со мотив за освојување на високи резултати и совладување на спортските предизвици.