Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

26.01.2023

Децата на прво место, тие се украс на светот!

Децата на прво место, тие се украс на светот!

Секое дете заслужува најдобра медицинска заштита и грижа. Во оваа смисла клучен е сеопфатниот пристап за зачувување и подобрување на детското здравје од страна на специјалист педијатар. Било да станува збор за сензитивниот период на брз раст и развој или пак најраната возраст од раѓањето, па се до нивната адолесцентна возраст. Во нашата клиника достапни се специјалистички педијатриски прегледи за здрави и болни деца со различна патологија и проблеми.
Сега сме во сезона на чести респираторни инфекции каде што најзасегнати се нашите најмили, затоа е потребна навремена дијагноза и третман на горните и долните респираторни инфекции (бронхиолит, бронхит, пневмонија).
Со новововедениот антигенски тест се овозможува брза и точна детекција на 5 најчести причинители на респираторни инфекции, а со тоа навремено и ефикасно лекување (Influenza A+B, RSV-Respiratory Syncytial virus, Adenovirus, Mycoplasma Pneumonia и SARS- COV-2). Тестот се прави со земен назофарингеален брис (од нос и грло) кои што резултати се добиваат за половина час.

За да закажете специјалистички педијатриски преглед за вашето дете кај специјалист педијатар д-р Станислава Анѓелеска јавете се на 02 /3091-484