Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

15.06.2015

Специјалната болница„Филип Втори“ дел од “ Седмиот пролетен научен симпозиум за анестезија и интензи

Специјалната болница„Филип Втори“ дел од “ Седмиот пролетен научен симпозиум за анестезија и интензивна нега”

Во периодот од 17-19.04.2015 во Ниш, Република Србија, во организација на UINARS- Здружение на медицински сестри- техничари на интензивна нега, анестезија и реанимација, беше одржан “ Седмиот пролетен научен симпозиум за анестезија и интензивна нега”. Овој симпозиум беше подржан од:IFNA – Меѓународна федерација на анестетичариWfCCN – Светска федерација на сестри за интензивна негаEfCCNa – Европска федерација на асоцијациите на сестрите за интензивна негаESPNIC – Европско здружение на педијатриска неонатолна интензивна негаАктивно учество на симпозиумот зедоа предавачи од регионов како и поканети предавачи од странство – Германија, Америка, Шведска, Норвешка и други европски држави.Како поканет предавач учествуваше и Жанета Богоевска-Митева, одговорна сестра на одделот за интензивна нега и лекување во Специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори”со предавање на тема “Рана трахеотомија кај кардиохируршки пациенти”.