Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

24.02.2015

Спортувањето – вистински избор за здрав и правилен развој

Спортувањето – вистински избор за здрав и правилен развој

Нашата болница со континуирана поддршка на спортот

По пауза од 14 години најдобрите кик боксери своите вештини ќе ги покажат пред публиката во Штип. Организатор на државното првенство е штипскиот боречки клуб „Гладијатор“ кој се формираше и работи со максимална поддршка на Специјалната болница по хирушки болести „Филип Втори“. Од своето постоење до денес клубот ниже успеси како во државата така и надвор од неа . Од година во година бројот на освоените трофеи се зголемува. Успехот на клубот е причина за зголемен интерес на младите да бидат дел од него. Избирајќи го спортот тие го избираат вистинскиот пат за здрав и правилен развој. Првенството ќе се одржи во СЦ „Јордан Мијалков“ со почеток во 12.00 часот, влезот е слободен.