Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

30.09.2014

СТУДЕНТИ ОД МЕДИЦИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО САМАРА, ВО ПОСЕТА НА ФИЛИП ВТОРИ

СТУДЕНТИ ОД МЕДИЦИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО САМАРА, РУСИЈА, ВО ПОСЕТА НА ФИЛИП ВТОРИ

Како и во изминатите години, така и оваа година Специјалната Болница „Филип Втори“ беше домаќин на група студенти од медицинскиот факултет во Самара, Русија. Преку нивната студиска размена со Универзитетот Гоце Делчев, во периодот од 04 до 12 Август 2014 година, 10 студенти по медицина и еден професор имаа можност да ја посетат болницата. Во рамките на предвидената научно-наставна пракса, студентите се запознаа со работата на болницата, начинот на организација, комплетната дијагностика на пациентите, како и со оперативните техники при извршување на кардиоваскуларни и други типови операции.

Студентите во знак на благодарност на болницата и подарија потпишана слика од нивниот град.