Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

07.07.2017

Студенти по медицина од Косово во посета на болницата

Прошетка низ одделите во Специјализираната болница Жан Митрев, презентирање на стандардните услуги, но и кои се специјалностите на болницата, а секако, и средба со медицинскиот директор д-р Емил Стоицовски беа на агендата на групата на студенти од Факултетот за медицински науки и резонанца, отсек радиологија од Приштина. Речиси сите беа воодушевени од опремата, од изгледот на болницата, од организираноста, а пред се` од стручноста на персоналот. Добредојде на идните медицински лица им посака д-р Стоицовски кој изрази задовоство од вакви средби, а при тоа потенцираше дека болницата е отворена за понатамошна соработка и реализирање на други средби. Подетална презентација за  услугите имаа д-р Дашурие Незири и д-р Мимоза Османи, а одговораа и на дополнителни прашања на студентите.Тие се заблагодарија за организацијата и искажаа подготвеност за понатамошна соработка. Студентите имаа можност од дополнителни информации и за време на неформалното дружење на коктелот кој се служеше во ресторанот на болницата.