Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

03.03.2016

Свечено отворање на новиот објект на Специјалната болница „Филип Втори“

Не случајно избран датум,  не случајно избрано време  01.03.2016, 16.00 часот. Се отвори една од најмодерните болници во Европа, новиот објект во кој ќе работи д-р Жан Митрев со својот тим. Точно пред 16 години  кардиоваскуларниот хирург д-р Жан Митрев ја направи првата бајпас операција во Македонија. Честа со д-р Митрев да ја отвори болницата ја имаше првиот опериран пациент г-динот Коста Шапков. На свечениот чин присуствуваше државниот врв, видни личности од општествено-културниот и политичкиот живот во земјава, како и врвни лекари од многу земји од светот. Д-р Митрев на своите гости им ја претстави болницата преку прошетка низ катовите, разгледување на просториите и на се она што значи последен збор на медицината применет преку  највиски стандарди во работењето. Во продолжение следува фотогалерија од овој дел на отворањето.