Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

24.01.2017

Сведоштво

Стојан Костовски, македонец, пензионер кој долги години живее во Тексас, Америка, по операцијата на аортата, направена од д-р Жан Митрев се подготвуваше да си замине дома. Сакаше да ја раскаже негова успешна приказна која си ја поставил како мисија и ќе ја споделува во Америка. Од многу порано знаел за стручноста, уникатните операции, кои се негова карта за идентификација…
На македонскиот кардиохируруг со „златни раце“ и илјадниците успешните операции кои се врзуваат за д-р Митрев . “Во годините наназад, се интересирав и многу читав за д-р Митрев. Ги следев неговите прогресивни идеи, визии, проекти, читав за сложените операции кои ги прави, а пребарував и на интерент. Ја читав неговата биографија и за работата, дека кај неговите операции нема промашување“, раскажуваше Костовски. “Летото дојдов овде, во Македонија кај синот кој живее тука, закажав за преглед кај д-р Бошко Ставревски поради проблеми со килата. Но, кога го направив прегледот ми беше утврдено дека имам висок притисок, како и проблеми со работата на срцето и ми беше предложено да се направи операцијата. Без двоумење прифатив бидејќи му верувам на д-р Митрев. Се договоривме да ги поминам навогодишните празници, па да дојдам на операција во оваа прекрасна болница. Мојата дамнешна желба да го запознам д-р Митрев, како човек ми се реализираше. Иако причината за запознавањето беше здравствениот проблем со срцето, сепак сум многу среќен што го запознав. Многу позадоволен од успешната операција која ми ја направи операцијата, и можам да кажам дека такви луѓе ретко се раѓаат“, со насмевка зборуваше тој.

Ќе остане во Македонија цела оваа година, бидејќи по два месеци му е закажана операцијата на кила, кај д-р Бошко Ставревски. Нѝ раскажа дека операциите на срце во Америка, поради специфичноста и стручноста која ја бараат се многу скапи и од финансиски аспект се  неприфатливи за голем дел од популацијата. Неговиот син кој живее во Америка и работи како асистент на директорот во една болница, ќе го добие ЦД-то со операцијата која ја направил д-р Митрев на неговиот татко,  за да ја презентира на неговите колеги. Костовски верува дека ќе бидат позитивно изненадени од самиот чин, а приказната за успешната операција ќе ја шират сите три сина, преку социјалните мрежи.

На крај, сакаше уште еднаш да потсети за љубезноста, стручноста, коректноста на целиот персонал во болницата. “Д-р Жан Митрев е човек со визија, одличен човек, кој секого го прима како свој човек. Тој има десна рака која ги решава и најсложените проблеми на срцето. Голема благодарност до него, како и до д-р Еневер Идоски, кој успешно ја организира целата работа во одделението за полуинтензивна нега. Се гледаме за брзо време“, задоволен си замина Костовски.