Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

21.08.2017

Tестирање на предоперативните пациенти за присуство на инфективни организми со PCR технологија

Специјализираната болница Жан Митрев е секогаш во чекор со најновите пристапи во молекуларната дијагностика. Отсега, кај сите предоперативни пациенти тестирањето за присуство на инфективни организми ќе се извршува со најнапредната и најчувствителната PCR технологија, без промена во цената.

Досега присуството/отсуството на инфективни агенси како HIV, hepatitis B и hepatitis C вирусите се извршуваше со биохемиско-имунолошки методи. Отсега, за сите предоперативни пациенти, ќе се спроведува рутинска, понапредна PCR технологија за молекуларно биолошка детекција на истите којашто е почувствителна и поверодостојна од претходната.

Бидејќи здравјето на пациентите и нивната најдобра нега се нашиот прв и единствен приоритет!

Информирајте се повеќе на 02/02/3 104 921 или на е-маил: info@zmc.mk.