Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

09.07.2012

ТИТУЛА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА НАУКИ ЗА АКАД. Д-Р ЖАН МИТРЕВ

ТИТУЛА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА НАУКИ ЗА АКАД. Д-Р ЖАН МИТРЕВ

Врз основа на посебните заслуги за развојот на кардиохирургијата во Македонија, за лидерство во менаџирање во здравството, за наметнување на нови вредности и стандарди во медицината и здравствениот сектор и како хуманист и борец за сечиј човечки живот МИТ Универзитетот му ја додели на Акад. Д-р Жан Митрев титулата почесен доктор на науки ( Doctor Honoris Causa ).

Доделувањето на титулата се изврши во склоп на јубилејот од пет години постоење на МИТ Универзитетот Скопје, кој се одржа на 09.06.2012 година во Еко Камп Пешна, Македонски Брод.