Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

03.07.2014

Традиционалeн пролетен семинар на здружението на физиотерапевти на Р. Македонија, Охрид 2014

Традиционалeн пролетен семинар на здружението на физиотерапевти на Р. Македонија, Охрид 2014

Здружението на Физиотерапевти на Р.Македонија, како и секоја година досега, успешно го органзираше традиционалниот пролетен семинар, кој беше посетен од голем број членови и гости од Балканот. Оваа година, ЗФРМ доби поддршка од Претседателката на Хрватската комора на Физиотерапевти, Г-ѓа Мирјана Грубишиќ и претседателката на Здружението на Физиотерапевти на Босна и Херцеговина, Г-ѓа Мирјана Дујмовиќ.

Семинарот се одржа во периодот од 30-ти мај до 1-ви јуни 2014 година во хотелот “МВР” во Охрид.

Беше отворен со предавањето на Г-ѓата Беате Кариере (Beate Carriere PT, CIFK), физиотерапевт, сертифициран интернационален инструктор за функционална кинетика.Темата на овогодинешниот семинар беше “The Pelvic floor exercises based on motor learning principles”.Дипломираниот физиотерапевт Блаже Арсов, од Одделот за Физикална терапија од специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” ja претстави тематата “Физиотерапевтски третман при тотална ендопротеза кај критично болни пациенти со повеќе комордибитети”.