Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

20.02.2012

Тренинг и обука под покровителство на Sorin (Stockert)

Тренинг и обука под покровителство на Sorin (Stockert)

Во период од 17.10.2011 до 21.10.2011 година под покровителство на Sorin (Stockert) групацијата во Минхен, Германија се одржа „FSE“ тренинг обука за сервис, одржување и справување во непредвидливи ситуации со најновата генерација на машини за вонтелесна циркулација Sorin-S5 која се користи при кардиохируршки операции во Специјалната болница „Филип Втори“. Sorin е најголем светски производител на апарати кои се користат за изведување на кардиохируршки операции. Како претставник од „Филип Втори“ учествуваше перфузионист Игор Кајевски кој се здоби со сертификат од Sorin групацијата со валидност во следните три години.