Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.09.2014

Тренинг, обука – “Sorin Connect”

Тренинг, обука – “Sorin Connect”

Во периодот од 27.05.2014 до 28.05.2014 година, под покровителство на Sorin (Stockert) групацијата во Минхен, Германија, се одржа тренинг- обука за користење на најновaта генерација на дата менаџмент софтвер “Sorin Connect” за автоматско собирање и обработка на медицински податоци од машините за вонтелесна циркулација “ Sorin-S5”, “Sorin C5”, “Sorin S3” и” Sorin SC”.

Како преставник од “Филип Втори” учествуваше кардиоперфузионистот Игор Кајевски, кој се здоби со сертификат од Sorin групацијата.