Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

15.05.2015

Тренинг за прегледи на срце со компјутеризирана томографија во Будимпешта

Тренинг за прегледи на срце со компјутеризирана томографија во Будимпешта

Од 21- 24 април 2015 год во Будимпешта се одржа тренинг за прегледи на срце со компјутеризирана томографија. Под водство на д-р Пал Маурович-Хорват од Cardiac CT Academy , во соработка со фирмата Филипс се одржа тренинг со интердисциплинарен пристап со искусни клиничари, кардиолози и радиолози од оваа болница. За време на тренингот различни експерти од областа на радиологијата и кардиологијата имаа свои предавања. Тренингот овозможи и учество во изведување на КТ прегледите при што беа интерпретирани 50 случаи од страна на партиципиентите .