Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

02.10.2017

Трет повик за средно медицински персонал во Центарот за едукација ZAN MITREV CLINIC

По успешното завршување на едукацијата на првата и втора генерација на средно медицински персонал, отворен е нов повик за пријавување на кандидати. За едукација на средно медицински персонал во Центарот за едукација ZAN MITREV CLINIC може да се пријават сите заинтересирани кои завршиле четиригодишно средно медицинско образование, но и останати лица од оваа област кои сакаат да го надоградат своето знаење и да имаат врвна пракса во Специјализираната болница ЖАН МИТРЕВ.

Едукацијата и за оваа генерација ќе трае 3 месеци, според веќе практикуваниот курикулум за обука која се состои од теоретски и практичен дел. Предавањето се одвива пет дена во неделата, од 3 до 4 часа и пракса во траење од 4 часа. На крајот од денот, за наученото се прави евалуација од менторот. По тримесечната едукација, секој кандидат ќе полага испит, пред комисија за сертификација, и секој што успешно ќе помине на истата ќе добие сертификат за завршена едукација. Сите кои ќе покажат одлични резултати, а по препорака на комисијата, ќе имаат можност да се вработат во болницата.

Заинтересираните кандидати може да се пријават кај Александра Темелковска на е-маил: temelkovska@zmc.mk, а за сите детални информации може да се јавите на 02/30 91 500 и 02 / 30 91 484.