Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

13.06.2012

Трета перфузерска и дистрибутерска работилница под покровителство на "Sorin"

Трета перфузерска и дистрибутерска работилница под покровителство на “Sorin”

Во периодот од 09.02.2012 до 11.02.2012 година под покровителство на “Sorin’’ групацијата во Хернстеин, Австрија се одржа трета перфузерска и дистрибутерска работилница. На работилницата учествуваа претставници од европски и балкански држави кои со свои презентации на најдобар начин го преставуваа своето знаење и искуство.BEST PRACTICES IN PERFUSION MANAGEMENT 2012

Како претставник од „Филип Втори“ учествуваше перфузионист Игор Кајевски кој имаше две усни презентации на тема:„Први клинички резултати од најновата генерација на оксигинатори Сорин Инспире во Специјалната болница „Филип Втори“ во Скопје Македонија“

„Практична употреба на дата менаџмент софтвер во Специјалната болница „Филип Втори“ во Скопје Македонија”Practical use of Sorin DMS in Filip II

Како награда за успешност и одлична соработка специјалната болница „Филип Втори” од страна на Сорин групацијата лоцирана во Минхен, Германија ќе добие можност да стане референтен центар за тестирање на новата генерација на дмс софтвер кој треба да излезе во втората половина од 2012 година.