Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.05.2016

Учество на 65-от Европски конгрес за кардиоваскуларна и ендоваскуларна хирургија

На 65-от Европски конгрес за кардиоваскуларна и ендоваскуларна хирургија, кој се одржа во Белград, активно учество земаа и три медицински сестри од Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори”.  Анета Смолиќ со предавање на тема „  Комбинирана – Епидурална (КСЕ) и лесна општа анестезија кај елективни операции на аневризма на инфраренална аорта“ , Мишела Јанковска на тема „ Церебрални компликации во кардиохирургија на интензивна нега“  и Драгана Владичевска на тема „Crush интубација“ . Истите се здобија со сертификати за успешно положен ILS PROVIDER COURSE. На овој  конгрес свои предавања имаа врвни  професори и доктори од: Шведска, Швајцарија, Велика Британија, Бразил, Унгарија, Италија, УСА, Германија, Полска, Бугарија, Србија, Русија и Република Чешка.