Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

31.05.2017

Учество на Iskra Medical Distributor Meeting во Словенија

Во периодот од 20.05.2017 до 23.05.2017 се одржа Iscra Medical Distributor Meeting во Блед, Словенија, на која учествуваше Никодин Велјаноски, спец.физиотерапевт од тимот на физиотерапевти од болницата Жан Митрев, а на лична покана на сопственикот на Iscra Medical d.o.o. г-дин Јоже Јеленц. Пред присутните учесници на средбата Велјаноски имал свое излагање на тема: Functional Magnetic Stimulation at ICU patients – Our Experiences. „Покрај големиот број на излагања на присутните гости околу искуствата со апаратите за физикална терапија на Iscra Medical, одлично беше да се зборува за искуството со Tesla Stym апаратот за функционална магнетна стимулација на интензивна нега кое што искуство е ексклузивитет во нашата болница.Чест и задоволство е да се каже дека гостите кои беа присутни, од повеќе земји како САД, Кина, Италија, Франција, Индија,Чешка, Полска, Албанија изразија огромно задоволство за излагањето“, рече Велјановски. Учесниците и организаторите покажале голем интерес за болницата, услугите и начинот на работа во сите оддели.