Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

09.12.2014

Учество на меѓународна конференција на одделот за психологија и психотерапија

Учество на меѓународна конференција на одделот за психологија и психотерапија

По повод 40 години од своето постоење, Институтот за психологија при Филозофскиот факултет на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” од 30- ти Октомври до 1- ви Ноември организираше Меѓународна конференција за теорија и пракса во психологијата.Меѓу бројните учесници од повеќе земји ширум светот, со свои трудови пред научната јавност се претставија и психолозите од Одделот за психологија и психотерапија и тоа:- “Биопсихосоцијалниот модел во 21-от век – теориски и практични предизвици” автор: Илија Дојчиновски, коавтори: Фросина Ристовска, Љубица Лилиќ, Тања Анѓушева, Жан Митрев – “Анксиозноста и срцевите заболувања” – автор: Фросина Ристовска, коавтори: Илија Дојчиновски, Љубица Лилиќ, Тања Анѓушева, Жан МитревНа почетокот на 2014-та година, Специјалната Болница по хируршки болести “Филип Втори” потпиша Меморандум за соработка со Институтот за психологија и успешно спроведуваат заеднички активности.