Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

16.12.2014

Учество на Прва интернистичка тиреолошка школа

Учество на Прва интернистичка тиреолошка школа

Во организација на Здружението на интернисти на Македонија, во периодот од 14-ти до 15- ти Ноември, во Охрид, се одржа Првата интернистичка тиреолошка школа под мотото “Клинички придобивки од применети насоки”.Предавачи и демонстратори на школата беа Проф. Др. С. Хојкер, Проф. Др. Е. Пирнат, Доц. Д-р. М. Грмек, Доц. Др. С. Габершчек и Доц. Др. К. Залетел од Клиника за патофизиологија при Клинички Центар- Љубљана. Свои предавања имаа и Проф. Др. Б. Крстевска од Клиника за ендокринологија и Доц. Др. В. Мајсторов од Институт за патофизиологија.Учесници на школата беа доктори специјалисти по интерна медицина од Р. Македонија.Самата школа имаше и практичен дел, со обука за ехо на тироидна жлезда, како и доста практични препораки во однос на следење и лекување на болестите на тироидната жлезда.