Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

14.12.2022

Уште еден спасен живот

Посветеноста, умешноста и искуството на тимот од ангиографија уште еднаш резултираше со успешно изведена имплантација на аортна валвула во срцето, позната уште како ТАВИ процедура. Тимот во состав: д-р Вилма Ампова-Соколов интервентен кардиолог, д-р Никола Христов кардиохирург, д-р Илија Нешковски интервентен кардиолог, д-р Даниел Униќ, д-р Драгица Везенкова-Вучкова анестезиолог, сестра Соња Русевска единствена сертифицирана сестра во државата за подготовка на аортни валвули, сестрите Сузана Костовска, Бети Игнатова и Весна Наумовска, инструментарките Сања Давидов и Тина Божиновска, медицинскиот техничар Стефан Јанески и РТГ технологот Михајло Маноилов повторно покажаа дека се на висина на задачата спасувајќи живот.