Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.11.2016

Услугите на Специјалната Болница “Филип Втори“ презентирани пред хуманите моторџии

Во рамките на хуманитарна акција, организирана од страна на  мото друштвото “ Crossbearers MK“ од Велес, на 05 ноември, 2016 година во Народниот театар “Јордан Хаџи Константинов- Џинот“ во Велес,  беше презентирана работата и услугите на Специјалната болница “Филип Втори“. По повод роденденот на мото друштвото беше организирана крводарителска акција и беше поставен штанд на болницата. Д-р Горан Јовиќ, специјалист, хирург урулог во болницата, објаснуваше пред бројните посетители на штандот за услугите, новитети и условите во болницата кои се во функција на беспрекорна грижа за здравјето на пациентите во болницата. Хуманоста ја покажаа домаќините и моторџиите од мото друштвото “Ноќни волци“ од Скопје, а беа собрани 120 единици на крв.