Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

02.04.2012

V-ти меѓународен конгрес за хемодинамски мониторинг

V-ти меѓународен конгрес за хемодинамски мониторинг

Во периодот од 24-25 февруари 2012 година во Загреб се одржа V-тиот меѓународен конгрес за хемодинамски мониторинг во организација на Хрватското здружение за интензивна медицина, а под покровителство на Клиниката за анестезиологија, реаниматологија и интензивна медицина при Клиничката болница Дубрава, во Загреб.На конгресот активно беа присутни повеќе професори од Европа. Како поканет предавач активно учествуваше и академик Акад. Д-р Жан Митрев со предавање на тема Итни случаи во кардиоваскуларната хирургија – Клиничка процена и стратегија на третман. Веќе трета година академик Митрев, како поканет предавач, ги пренесува најновите достигнувања и постигнатите резултати во кардиоваскуларната хирургија на овој меѓународен митинг.