Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

21.01.2015

VII конгрес на кардиоваскуларни хирурзи на Р. Србија

VII конгрес на кардиоваскуларни хирурзи на Р. Србија

Од 27-29 ноември 2014 година во Нови Сад, Р. Србија, се одржа VII конгрес на кардиоваскуларни хирурзи на Србија со меѓународно учество. Со теми и предавања на сесиите на овој конгрес учествуваше и тим на лекари од Специјалната Болница „Филип Втори“ на чело со Академик Д-р Жан Митрев.

Од 27-29 ноември 2014 година во Нови Сад, Р. Србија, се одржа VII конгрес на кардиоваскуларни хирурзи на Србија со меѓународно учество. Со теми и предавања на сесиите на овој конгрес учествуваНа овој конгрес беа презентирани следните предавања:

Surgery for thoracoabdominal aortic aneurysm – Mitrev Z, Anguseva T, Hristov N, Stoicovski E, Idoski E, Milev I, Izdrizi S.

Reconstructive surgery of aortic valve and aortic root – Mitrev Z, Anguseva T, Stoicovski E, Hristov N, Idoski E, Matvejcuk A.

Intraoperative 3D transoesophageal valvular evaluation – Anguseva T, Manailova T, Aleksovski E, Stoicovski E, Milev I, Idrizi S, Mitrev Z.

Surgery for patients with diffuse atherosclerotic disease – Mitrev Z, Anguseva A, Hristov N, Lazovski N, Aleksovski E, Manailova T.

Surgical treatment for carotidal disease – Mitrev Z, Anguseva T, Hristov N, Lazovski N, Sterjo E, Manailova T, Gjorgon M.

Surgery for peripheral vascular disease – Hristov N, Anguseva T, Lazovski N, Sterjo E, Mitrev Z.

Interventional procedures for congenital heart disease – Milev I, Anguseva T, Idrizi S, Ampova V, Zimbakov Z, Mitrev Z.

The role of CRRT treatment in patients with renal insufficiency after cardiac surgery – Anguseva T, Stoicovski E, Popeski D, Neziri D, Vuchovska D, Ugurov P, Neshkoski I, Mitrev Z

Предавањата беа едни од најпосетуваните, теми кои побудија најголем интерес меѓу присутните, посебно во промоција на новите напредни кардиохируршки техники.

Ова беше уште една можност за промовирање на работата и достигнувањата на Специјалната Болница „Филип Втори“ како лидер во третманот на кардиоваскуларните заболувања во овој дел на Европа како и размена на досегашни искуства.