Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

19.04.2016

Во посета на ОУ " Владо Тасевски ”

По покана на наставничка Татјана Јанкуловска од ОУ,,Владо Тасевски” – Карпош, сестра Снежана Блажевска инструментрка беше поканета како дел од наставата по предметот природни науки за IV-одделение. Најзината посета беше во улога на родител-наставник на тема ,,Срцев мускул”.  Дел од активностите се состоеа и во обработка на  едукативната боенка на болницата “ Филип Втори “ насловена ,,Моето срце во сите бои”.

Учениците беа запознаени со анатомија на срце, вродени срцеви маани и заболувања на срце како и нивно хируршко решавање. Воедно беа информирани и  за огромната хуманост на д-р Жан Митрев за помош на сите деца во Македонија и пошироко.

Учениците упатија и едукативни пораки за ,,Негување на здрав и квалитетен живот”

Секогаш кога можеш погали го твоето срце, тоа можеш да го направиш со твоето раче. Подари му добра и охрабрувачка  мисла – Нека вашите срца бидат исполнети со љубов.

Огромна Благодарност до наставничката Татјана Јанкуловска и Директорка Даскалова на ОУ Владо Тасевски за нивната покана. Соработката продолжува.