Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

18.10.2016

Во Струга се одржа 6-тиот конгрес на Сојузот на медицински лаборанти и санитарни техничари на Република Македонија

Во периодот од 06-09 октомври 2016 година во Хотел Инекс Дрим во Струга се одржа 6-тиот конгрес  на медицински лаборанти, а воедно  и 44- ти Меѓународни Октомвриски средби, стручен собир на медицински лаборанти. Специјалната болница Филип втори зеде активно учество, претставник од биохемиска лабораторија беше лаборантот  Максимовска Билјана.

Конгресот понуди богата и разновидна програма, поделена помеѓу поканети предавачи, како и паралелени усни и постер сесии, како и технички демонстрации и презентации  на најновите вести и новини од лабораториската медицина.