Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

28.11.2014

ЗАПОЗНАЈ ПСИХОЛОГ во склоп на студентска едукативно- научна дружба „ПСИХЕ-СКОП“

ЗАПОЗНАЈ ПСИХОЛОГ во склоп на студентска едукативно- научна дружба „ПСИХЕ-СКОП“

На 01.11.2014 година, во просториите на Филозофскиот факултет при УКИМ, се одржа студентска едукативно-научна дружба “Психе-скоп” организирана од Здружението на студенти по психологија „Психеско“ кое е основано од студентите на Институт за психологија. Во делот Запознај психолог, психолозите од одделот за психологија и психотерапија при специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” беа поканети да ја претстават својата професија и што значи да се работи како здравствен психолог, да ја претстават институцијата во која работат, да ја запознаат публиката со нивната положба и улога во Филип Втори и што опфаќа нивната секојдневна работа, кои квалификации се потребни и слично. Притоа, студентите имаа можност да поставуваат прашања кои беа поттикнати од дискусијата. Ова е уште една активност која е резултат на меѓусебната соработка на СБХБ Филип Втори и Институтот за психологија при УКИМ.