Стоматолошки асистент

јуни 06,2024

ПЗУ Клиничка болница Жан Митрев Скопје објавува оглас за работно место:

Стоматолошки асистент

Потребни квалификации:

 • Диплома за завршено средно образование во областа на стоматологија или слично.
 • Пожелно е претходно искуство како Стоматолошки асистент.
 • Одлични комуникациски и меѓучовечки вештини.
 • Способност за работа во тим и внимание на детали.

Клучни одговорности:

 • Асистирање на стоматолозите специјалисти за време на стоматолошки процедури.
 • Подготовка на пациентите и стоматолошките инструменти за третман.
 • Обезбедување грижа и поддршка за пациентите пред, за време и по третманот.
 • Одржување на најпрофесионални услови за работа и ред во стоматолошката ординација.

Други карактеристики и вештини:

 • Силни интерперсонални и комуникациски вештини.
 • Висок степен на лична организираност и професионализам
 • Изразени вештини за менаџирање со време и одредување на приоритети, со способност за работа во кратки рокови
 • Флексибилност и адаптибилност во работата, со способност за приспособување на различни ситуации и потреби на пациентите
 • Способност за адаптирање и работа во динамична средина, со способност за справување со предизвици
 • Посветеност на континуирано учење и професионален развој.

Болницата нуди:

 • Одлични услови за работа, вклучувајќи современо опремени стоматолошки кабинети и инфраструктура, со последна генерација на стоматолошка опрема единствена кај нас
 • Високо професионална работна атмосфера, во која се поддржуваат колегијалноста и континуираниот професионален развој
 • Можност за личен развој, обука и до усовршување, вклучувајќи учество во обуки и семинари во земјата и надвор
 • Имплементација на нови технологии и третмани, за осигурување на висок степен на квалитет во пациентката нега и стоматолошката услуга

Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови и квалификации, Ве охрабруваме да ја поднесете Вашата апликација на vrabotuvanje@zmc.mk

*Само кандидатите кои ги исполнуваат условите и кои што ќе влезат во потесен круг на селекција ќе бидат контактирани.

*Сите пристигнати апликации за работа ќе се третираат со целосна доверливост.