Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

COVID-19

Согласно сериозните импликации од пандемијата со SARS-CoV-2 вирусот, а со цел сеопфатен пристап за справување со истиот од аспект на дијагностика и лекување, во нашата клиника се имплементирани соодветни решенија кои вклучуваат: детекција на вирусот со RT-PCR и брзи антигенски тестови; следење на позитивните пациенти преку воведување на рутински анализи на важни лабораториски параметри; РТГ снимање на белите дробови; прегледи и проценки на состојбата од страна на нашите лекари во посебниот COVID-19 пункт, како и хоспитализација и успешно лекување на оние со потешка клиничка слика во специјалниот COVID-19 центар.