Добриот глас надалеку се слуша

Дневна доза здравје

октомври 10,2020

 


На престижната медицинска интернет страна Њуз Медикал цитирани резултатите од нашата студија за успешното лекување на COVID-19 со помош на хемофилтрација

Денеска пристигна уште едно светско признание за нашиот тим кој ја применува хемофилтрацијата како успешна метода за лекување на пациенти заболени од  COVID-19. Имено во Њуз Медикал – светски водечки медицински медиум кој има над 53 милиони посетители, беше преземена и цитирана како релевантна нашата студија на тема Вонтелесно прочистување на крвта применета кај среднотешки и тешко болни пациенти инфицирани со COVID-19. Тие во својот напис ги користат резултатите од нашата претходно објавена студијата спроведена од страна на нашиот тим доктори кои од самиот почеток на пандемијата со помош на хемофилтрација успешно третираат COVID-19 позитивни пациенти.

Написот можете да го погледнете во целост на следниот линк:

https://bit.ly/3lSmQYH