Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Д-р Мимоза Толевска

Спец. по радиодијагностика

Place of birth:

E-mail:

mimoza.tolevska@zmc.mk

1996

Дипломирала на Медицински факултет , Универзитет Св Кирил и Методиј – Скопје Р.Македонија

 

2008-2012

Специјализација по радиодијагностика на Радиолошки Институт во Универзитет Св Кирил и Методиј Скопје

1997-2000       Лекар по општа пракса во Куманово

Лекар по општа пракса во С.Липково Куманово

Лекар по општа пракса во Ново село-Скопје

Лекар по општа пракса во Сарај – Скопје

2001-2012          Матичен лекар по општа пракса во сопствена ординација -Скопје

2013                   Радиолог во ПЗУ Атанасовски -Скопје

2013-2017          Радиолог во ЗД Железничар – Скопје

2017-2019          Радиолог во ПЗУ Општа Болница ЕУРОИТАЛИА-  Скопје

2019-Сега          Радиолог во Оддел за Рентген дијагностика Клиника Жан Митрев

2014 Едукација КТ/МР дијагностика на цело тело, ултразвучна дијагностика на абдомен и дојки, биопсија на дојки – со престој  во Центар за радиологија во Клинички Центар Нови Сад  и Институт за Онкологија на Војводина во Сремска Каменица. Активно и пасивно учество на бројни семинари, конгреси во и надвор од Македонија.

04.2015-2017 Активно учество во националната програма за мамографски скрининг на дојки на РМ

2017 Семинар на професор Др. Ласло Табар

  • Лекарска комора на Македонија
  • Македонско лекарско друштво
  • Здружение на радиолози на РМ
  • Македонско здружение за радиологија на дојка -ДОЈКА